Openingsuren

Open op woensdag & vrijdag vanaf 16u en op zaterdag & zondag vanaf 18u
In de schoolvakanties ook op maandagavond vanaf 16u

Menu

Project ‘Spacemakers’

Krak en GC Spikkerelle slaan de handen in elkaar voor het uniek artistiek project ‘Spacemakers’.

Krak en GC Spikkerelle slaan de handen in elkaar voor het uniek artistiek project ‘Spacemakers’.

Dit project kadert in het nieuwe Vlaamse beleid rond ‘artistieke expressie in het jeugdhuis’ en staat open voor alle geïnteresseerden vanaf 15 jaar die willen experimenteren met nieuwe audiovisuele technieken.

Voorkennis is absoluut niet vereist, wel een gezonde dosis enthousiasme en leergierigheid. Via diverse activiteiten (workshops, uitstappen, zelf een installatie maken…) ontdek op je eigen niveau de creatieve mogelijkheden van nieuwe audiovisuele technieken. We vertrekken van de vraag : ‘hoe breng je een ruimte tot leven met beeld, licht en geluid ?‘ en laten je aan de hand daarvan kennismaken met technieken als film-analyse, beeld- en geluidmontage, videoprojectie, videomapping, licht-constructies, etc

Voor de artistieke begeleiding engageert Spacemakers jonge mediakunstenaars als Thomas Delbeke, Bert Balcaen, Dries Depoorter, Robbe Vervaeke en Michaël Langeder. Tijdens losse workshops, uitstappen en werkbijeenkomsten krijg je van hen heel wat input volgens je eigen tempo en interesses. Als kers op de taart presenteren we samen onze installaties tijdens het Club Soda festival op 12 september en tijdens het Avelgems Feesteworpweekend van 7-8 november.

Voor dit ambitieus project werkt Krak samen met o.a. jeugdhuiskoepel Formaat en richtten we met een aantal andere Vlaamse jeugdhuizen het bovenlokaal platform ‘De Verlichting’ op ( o.a. jeugdhuis Vizit (Wilrijk), T-Klub (Lokeren), Kasseiken (Hamme), Den Eglantier (Sint-Niklaas)…).

 Iets voor jou ? Contacteer vrijblijvend de projectcoördinator:

Of neem een kijkje op de Spacemakers Facebook-pagina